دانشمندان رنگ دقیق جهان را کشف کردند

دانشمندان رنگ دقیق جهان را کشف کردند

تا به حال دنبال رنگ غالب جهان هستی بودید؟ رنگ سیاره کره زمین نه! رنگ کل جهانی که در آن زندگی می‌کنیم با همه کهکشان‌ها و ستاره‌ها و سیاره‌ها؟
اگر در یک شب به آسمان و جهان بالای سرمان نگاه کنیم؛ انگار یک پرده مشکی رنگ پیش رویمان کشیده شده است و نقاطی نورانی همانند الماس روی این پرده پخش شده و می‌درخشند. همین الماس‌هایی که در پرده شب می‌درخشند؛ رنگ واقعی و دقیق جهان را تعیین می‌کنند.
شاید ندانیم اولین دانشمندی که دنبال کشف رنگ واقعی جهان بوده، چه کسی و در چه قرنی زندگی کرده است ولی مسلم است همیشه تلاش برای یافتن رنگ واقعی جهان ادامه داشته و اکنون می‌دانیم که آخرین تلاش‌ها در سال ۲۰۰۱ در دانشگاه جان هاپکینز اتفاق افتاده است.

این دانشمندان مدت زمان زیادی صرف و جمع‌آوری اطلاعات درباره کهکشان‌های هستی کردند. این تیم تحقیقاتی به دنبال تعیین سن دقیق کهکشان‌ها موجود در جهان بودند.
حاصل سال‌ها تلاش این دانشمندان، کشف و جمع‌آوری اطلاعات حدود ۲۰۰ هزار کهکشان و یافتن این موضوع بوده که اولین ستاره‌ها در سطح جهان ۵ میلیارد سال پیش ایجاد شدند. اما در خلال تحقیقات انجام شده در طول این سال‌های طولانی، نکات جالبی درباره رنگ ستاره‌ها و همین‌طور رنگ کل جهان بیرون کشیده شده است.
در گذشته، به نظر می‌رسید این ستاره‌ها روشن‌تر و خیره‌کننده‌تر هستند. اولین ستاره‌ها آبی روشن بودند ولی به تدریج از آبی به زرد و قرمز رنگ باختند. اکنون، این ستاره‌های پیر؛ قرمزتر از گذشته هستند.
به همین دلیل، افرادی که با تلسکوپ به آسمان نگاه می‌کنند و شاید افراد عادی هم تصور می‌کنند جهان آبی روشن یا قرمز تیره است. برخی هم جهان را سبز می‌بینند.

اما دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز اعلام کردند رنگ دقیق و واقعی جهان چیزی نزدیک به رنگ بژ است. این دانشمندان برای این رنگ یک نام هم انتخاب کردند که کافه لاته‌ای کهکشانی (Cosmic Latte) است. نام‌های پیشنهادی دیگر «کرم کیهانی» و «کاپوچینوییِ کیهانی» بودند.
به زبان طراحان بهتر می‌توان این رنگ را تعریف کرد. ارزش HEX این رنگ در نرم‌افزارهای گرافیکی عدد زیر است:

تیم تحقیقاتی دانشگاه جان هاپکینز در سال ۲۰۰۱ اعلام کرده بود که رنگ جهان سبز روشن است ولی بعدا این رنگ را به بژ تغییر دادند که به نظر می‌رسد دقیق‌تر است.

چرا جهان به رنگ بژ است؟

رنگ جهان حاصل بازتابی است که از تابش نور ستارگان مشاهده می‌شود. رنگ بژی که می‌بینیم حاصل دریافت تابش نوری ستارگانی در فاصله بسیار دور است.

 

نور خالص ستاره‌ها به سفید گرایش دارد ولی وقتی میلیاردها سال نوری می‌گذرد تا ما در کره زمین مشاهده‌اش کنیم؛ شاید رنگ دیگری باشد چون تابش نوری دوران جوانی ستاره‌ها را مشاهده کردیم.
هرچه ستاره‌ها پیرتر می‌شوند؛ رنگ جهان هم به سوی قرمز تیره گرایش پیدا می‌کند. بنابراین؛ شاید در سال‌های آینده رنگ جهان هم تغییر کند!